Zenith Nadir, New York, USA, 2009

As part of Contemplating the Void, a show celebrating the 50th anniversary of Frank Lloyd Wright’s Guggenheim Museum in New York, SOIL was asked to propose ideas for an intervention in the rotunda of the building.

Rather than an addition, SOIL tries to reveal the theosophical ideas Wright had when considering his design. Seeing the rotunda as a space between heaven and earth, this print shows a view from the rotunda looking straight up towards one’s zenith, and straight down towards one’s nadir. The structure is erased to show people and art floating between these two poles. From a distance the print reads as two neighboring galaxies or as a stereographic projection of the poles.

Client
Guggenheim Museum

Location
New York, USA

Team
Florian Idenburg, Jing Liu, Ilias Papageorgiou, Iannis Kandyliaris, Chris Cornecelli