Logan, New York, USA, 2012

The space is divided into two identical, symmetrical rectilinear spaces. Each long room has a 65 foot continuous custom work table. Accommodating working groups of any size, the shared desks consolidate almost every operation of the company in one place: design, production, and meetings. The end section of each continuous table is divided by glass walls, allowing for acoustically private offices and meeting rooms to share the same work surface. Seamless, floor-to-ceiling translucent fabric walls separate the central work areas, visually breaking down the scale of the space, while maintaining a shared environment, and allowing natural light to penetrate. A stretched PVC luminous ceiling provides totally even, shadowless lighting.

Looking through layers of fabric, people and objects perpetually appear as if out of focus. Fabric walls catch natural light and change colors as light changes throughout the day. Together, the seamless fabric, luminous ceiling, and continuous desks create an environment of abstraction and scalelessness, freeing those working in the space from typical expectations of use. This abstraction, combined with the symmetry of spaces, the spatial ambiguity of the fabric, creates the illusion of reflections when looking into adjacent spaces, creating a dream-like, surreal experience.

Client
Logan

Location
New York, USA

Program
Offices

Area
600 m² / 6,500 sf

Status
Completed 2012

Team
Florian Idenburg, Jing Liu, Ilias Papageorgiou, Danny Duong, Takuya Iwamura, Lucie Rebeyrol

Recognition
2012 AIA NY Design Awards

Image credits
Photography: Iwan Baan
Video: Nikos Katsaounis


Logan
Logan
Logan
Logan
Logan
Logan
Logan, interior view
Logan, interior view
Logan, interior view
Logan, interior view
Logan, interior view
Logan, interior view
Logan, interior view
Logan, exterior view
Logan, plan