Costa House, Lexington, Kentucky, 2011

This expansion of an important historical Kentucky home responds to the beautiful natural setting in which the house is located. Instead of a typical transparent garden room, we propose a fa├žade that reflects and filters the surroundings to create an enveloping magical atmosphere. The kitchen counter, cooking island and floor are all created from poured-in-place concrete. Material innovation was also used for the roof. It is made of fiber reinforced plastic, eliminating the need for structure.

Location
Lexington, Kentucky

Program
House extension

Area
45 m² / 485 sf

Status
Concept design 2011

Team
Florian Idenburg, Jing Liu, Ilias Papageorgiou

Collaborators
Engineering: Front Inc

Costa House, plan
Costa House, site plan
Costa House, model
Costa House, model
Costa House, model